AMSTERDAM - Canopy, een Amerikaanse fabrikant van smartphone-accessoires, heeft een iPhone-hoes aangekondigd die over een aanrakingsgevoelige achterkant beschikt. De hoes moet voor een nieuwe manier van spelen zorgen in iPhone-games.

Het idee achter de Sensus, zoals de hoes heet, is dat iPhone-games gespeeld kunnen worden zonder constant met de vingers aan het touchscreen te zitten. Bij iedere aanraking van het touchscreen is het beeld even niet volledig te zien, redeneert Canopy, en dat zou de gamebeleving verstoren.

De oplossing doet denken aan de PlayStation Vita, een portable spelcomputer van Sony die eveneens over zowel een touchscreen als een aanrakingsgevoelige achterzijde beschikt. Net als bij de Vita kunnen Sensus-gebruikers delen van games besturen door met de vingers achter op de hoes te tikken of te vegen.

Ontwikkelaars

Volgens Canopy kan de Sensus tot tien aanrakingen tegelijk verwerken. Het accessoire zou compatibel zijn met de iPhone 4 en 4S.

Om de hoes te laten werken, moeten games er wel voor geprogrammeerd worden. De fabrikant wil een gratis ontwikkelkit beschikbaar stellen aan ontwikkelaars, zodat iPhone-games kunnen worden toegerust op de nieuwe technologie. Wanneer en voor welke prijs de hoes op de markt komt, is nog niet bekend.