AMSTERDAM - Sony heeft meer details gedeeld over de Windows 8-apparaten die het bedrijf dit najaar zal gaan verkopen. Het komt met een 20 inch 'mobiele' all-in-one-pc, een hybride ultrabook en Vaio-laptops met touchscreens.

Veel van de producten werden al eerder getoond, maar veel details ontbraken nog.

Nu is bekend dat de Sony Vaio Tap 20, een 20 inch all-in-one-pc met ingebouwde accu, verkocht zal worden vanaf 880 dollar. Europese prijzen zijn nog niet bekend. Opvallend is dat de Tap 20 'mobiel' is in vergelijking met andere all-in-one-pc’s die normaal afhankelijk zijn van netvoeding.

De Vaio Tap 20 heeft een resolutie van 1600 bij 900 pixels en beschikt over een standaard waardoor het scherm zowel rechtop als plat gebruikt kan worden. De accu zou zo’n drie uur mee moeten gaan.

Hybride ultrabook

Sony maakte tevens bekend dat de Sony Vaio Duo 11, een hybride ultrabook, 1100 dollar gaat kosten. De Duo 11 is een ultrabook die door het scherm over het toetsenbord te glijden getransformeerd kan worden in een tablet.

Het apparaat weegt 1,28 kilogram, heeft een 11,6 inch full HD-scherm en beschikt over een backlit-toetsenbord en stylus. Onder motorkap beschikt de Vaio Duo 11 over 4 GB aan RAM, 256 GB SSD-geheugen en maximaal een Intel Core i7-processor.

Op gadgetbeurs CES in januari toonde Sony al een concept van een vergelijkbaar model. Bekijk hieronder de video.

De Vaio T13 en E 14P zullen vernieuwd worden en kunnen worden aangeschaft met een touchscreen. Over het algemeen worden de apparaten daardoor Alle apparaten draaien op Windows 8 en zullen waarschijnlijk eind oktober in de winkels liggen.