AMSTERDAM – Samsung gaat vanaf het vierde kwartaal in Nederland de Galaxy S III Mini verkopen. De telefoon heeft een 4 inch scherm en minder goede specificaties dan de grote S III.

Samsung maakt donderdagavond bekend dat de telefoon aan de lijn Galaxytoestellen wordt toegevoegd.

Met de naam maakt de Zuid-Koreaanse fabrikant gebruik van de populariteit van de Galaxy S III, maar de Mini heeft een stuk minder indrukwekkende specificaties en moet meer gezien worden als een middenklasse toestel. De prijs ligt dan ook fors lager.

De telefoon met een 4 inch WVGA Super AMOLED-scherm heeft een 1 GHz dual core processor, een 5 megapixel camera en een 1500 mAh accu.

De Galaxy S III heeft een 2100 mAh accu, een 8 megapixel camera en een 1,4 GHz quad core chip. Wel is de S III Mini uitgerust met Android 4.1, de nieuwste versie van het besturingssysteem.

Functies

Ook zijn een aantal functies van de S III overgenomen. Zo kan de S III Mini ook de ogen van een gebruiker volgen zodat het scherm verlicht blijft zolang er naar de telefoon gekeken wordt. Wordt de blik afgewend, schakelt het scherm zichzelf uit.

Daarnaast is het bijvoorbeeld mogelijk tijdens het typen van een sms’je de telefoon naar het oor te brengen waarna de S III Mini automatisch het contact belt.

Uiteraard is het formaat van de S III Mini flink kleiner dan dat van de S III. Het kleine broertje meet 121,5 bij 63 bij 9,86 millimeter. De S III is 136,6 bij 70,6 bij 8,6 millimeter.

De S III Mini is vanaf het vierde kwartaal van 2012 in Nederland verkrijgbaar voor 379 euro.

Lees hier onze review van de Galaxy S III