GoPro-app brengt live camerabeelden naar iOS

AMSTERDAM - Actiecamerafabrikant GoPro heeft deze week een nieuwe app uitgebracht voor iOS-apparaten, waarmee beelden van GoPro’s HD Hero2-camera live bekeken kunnen worden op iPads, iPhones en iPods touch. Een Androidversie is eveneens op komst.

De eerder aangekondigde app stelt GoPro-gebruikers in staat om camerabeelden live naar iOS-apparaten te streamen, terwijl deze worden opgenomen. Hierbij zou de vertraging 'slechts' 5 seconden bedragen, aldus de fabrikant.

Om de draadloze streamingfunctie te kunnen gebruiken, moet men wel over een HD Hero2-camera beschikken en hiervoor het speciale Wifi BacPac-accessoire hebben aangeschaft. Dit accessoire voegt de benodigde wifi-ondersteuning toe aan de bewuste camera.

Instellingen wijzigen

Behalve live videostreams bekijken, kan men met de GoPro-app onder meer ook de camera-instellingen op afstand wijzigen en de batterijlading en beschikbare opslagruimte inzien.

GoPro werkt ondertussen ook aan een Androidversie van de app. Wanneer deze precies beschikbaar zal zijn in de Google Play-winkel, is nog niet duidelijk. De fabrikant belooft echter dat Androidgebruikers 'binnenkort' aan de slag kunnen gaan met hun eigen app.

 

Tip de redactie