Bedrijf introduceert 'helderste' pico-projector

AMSTERDAM - Het Amerikaanse Aaxa Technologies heeft een pico-projector geïntroduceerd die een fors helderder beeld zou opleveren dan gebruikelijk bij compacte projectors.

De nieuwe P300 van het bedrijf is een minibeamer met een nieuw optisch loopwerk dat voor hogere lichtopbrengsten moet zorgen. Zo claimt Aaxa een lichtopbrengst van 300 lumen, waar veel pico-projectors die op een accu werken nog niet eens in de buurt van de 100 lumen komen.

Daarbij moet wel worden opgemerkt dat de maximale helderheid van 300 lumen alleen mogelijk is als het apparaatje, dat pakweg 15 bij 9,5 bij 3,4 centimeter meet, op het netstroom is aangesloten. Als de P300 alleen op accustroom werkt, blijft de maximale helderheid steken op 160 lumen. Ook zal de minibeamer na zo’n 75 minuten weer aan de lader moeten.

Hdmi

De pico-projector heeft een resolutie van 1280 bij 800 pixels en een contrastratio van 2000:1. Het apparaat heeft een processor aan boord om op eigen houtje videobestanden en diashows weer te geven vanaf usb-sticks en microSD-kaarten. Verder bevat de minibeamer aansluitingen voor hdmi, vga en composietvideo.

De P300 beschikt over een ledlamp die volgens Aaxa 15 duizend uur meegaat. Het apparaatje komt eind oktober op de Amerikaanse markt voor een prijs van 419 dollar. Of Aaxa het apparaatje ook elders in de wereld uitbrengt, is nog niet bekend.

Tip de redactie