'LG Nexus 4 op 29 oktober aangekondigd'

AMSTERDAM - LG en Google zullen op 29 oktober de nieuwe Nexustelefoon introduceren met een kale versie van Android daarop. De Nexus 4 zal dan begin december in de winkels liggen.

Dat schrijft de Franse krant Le Figaro.

Er gaan al langer geruchten dat LG het nieuwe Nexusapparaat gaat maken. Google werkt bij de release van een nieuwe versie van Android vaak samen met een fabrikant om een voorbeeldtoestel uit te brengen.

HTC leverde in 2010 de Nexus One, Samsung in 2011 de Nexus S en in 2012 de Galaxy Nexus. Later in 2012 maakte Asus ook nog de Nexus 7, de eerste Nexustablet. Al deze toestellen krijgen een kale versie van Android, normaal gooien fabrikanten er nog een eigen laag overheen.

Nexus 4

LG zou nu dus de Nexus 4 voor zijn rekening gaan nemen. Het apparaat moet 29 oktober aangekondigd worden en zal volgens de krant begin december in Frankrijk in de winkel liggen.

De telefoon zou een HD-scherm, 8 megapixel camera en een Qualcomm S4 Pro-chip krijgen. Bovendien kan de Nexus 4 draadloos opgeladen worden. De keuze voor LG zou opmerkelijk zijn omdat het bedrijf nog weinig marktaandeel heeft weten te veroveren.

Lees meer over:
Tip de redactie