Leveringsproblemen Nexus 7 in Nederland na grote vraag

AMSTERDAM - Asus kan in Nederland niet aan de grote vraag naar de Nexus 7 voldoen. De tablet is daarom al enkele weken zeer beperkt leverbaar.

Diverse webwinkels kunnen de Nexus 7 momenteel niet leveren. BCC en Coolblue bevestigen aan NU.nl dat er leveringsproblemen zijn.

Deze problemen worden vooral veroorzaakt door een hoger dan verwachte vraag. Een woordvoerder van Asus legt uit dat er rekening was gehouden met populariteit van de tablet, maar dat de vraag de verwachting op dit moment overstijgt.

Exacte verkoopcijfers wil Asus niet bekendmaken. De tablet is sinds begin september verkrijgbaar voor 250 euro.

Minder leveringen

Coolblue stelt in een reactie: "Er is heel veel vraag naar de Nexus 7 en heel weinig aanbod. Ook Coolblue heeft daar last van. De eerste levering was binnen 28 uur uitverkocht. Vervolgens bleek ook dat er minder door Asus naar Nederland werden gestuurd dan gedacht."

Asus bevestigt dat Nederland geen voorrang krijgt bij de leveringen. "Wij behoorden niet tot de 'first wave'-landen bij de lancering en die krijgen nu de voorkeur", aldus een woordvoerder. Dat betekent overigens niet dat er helemaal geen tablets geleverd worden.

Feestdagen

"Mediamarkt en Paradigit krijgen nog deze week leveringen. In november en december breiden we dit verder uit. We doen ons best om dan aan de vraag te voldoen."

BCC laat weten dat diverse klanten al bestellingen geplaatst hebben, maar de Nexus 7 dus nog niet geleverd kan worden. De winkelketen kan niet aangeven om hoeveel mensen het gaat.

Eerder was de tablet al tijdelijk niet leverbaar in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Volgens Asus had dat toen ook te maken met de grote vraag.

Lees onze review van de Nexus 7

Lees meer over:
Tip de redactie