'Samsung bouwt 10,1-inch Nexus-tablet met hoge resolutie'

AMSTERDAM - Samsung bouwt aan een 10,1-inch Nexus-tablet die een resolutie van 2560 bij 1600 pixels krijgt. Daarmee zou het toestel de meest recente iPad achter zich laten.

Dat stelde Richard Shim, analist bij NPD DisplaySearch, maandag tegenover Cnet. Volgens de analist zullen Samsung en Google de nieuwe tablet gezamenlijk uitbrengen binnen Google’s Nexus-lijn. De nieuwe tablet moet de grotere en duurdere broer worden van de deze zomer uitgebrachte Nexus 7, die door Asus wordt gemaakt.

Volgens Shim krijgt de 10,1-inch tablet een touchscreen met een resolutie van 2560 bij 1600 pixels, wat een pixeldichtheid zou opleveren van 299 ppi (pixels per inch). De meest recente iPad heeft ter vergelijking een 9,7-inch scherm met een resolutie van 2048 bij 1536 pixels en een pixeldichtheid van 264 ppi.

Overige specificaties zijn nog niet bekend, al benadrukt Shim wel dat de nieuwe tablet in de markt zou worden gezet als een high-end model en niet als een prijsvechter, zoals de Nexus 7. Volgens de analist zou Google in december wel beginnen met de productie van een tablet van 99 dollar. Google en Samsung hebben nog niet op de geruchten gereageerd.

Lees meer over:
Tip de redactie