'HTC DLX krijgt full-hd scherm van 5 inch'

AMSTERDAM - Volgens diverse geruchten zou HTC bezig zijn aan een eigen kruising tussen een tablet en smartphone, zoals de Galaxy Note van Samsung en de Optimus Vu van LG. Nieuwe geruchten suggereren dat deze HTC DLX een full-hd scherm van 5 inch krijgt.

Twittergebruiker @Football4PDA, die wel eerder treffende voorspellingen heeft gedaan omtrent nieuwe HTC-toestellen, vermeldde maandag in een nieuwe tweet enkele specificaties van de vermeende Galaxy Note-concurrent van HTC.

Volgens de tweet krijgt het nog onaangekondigde toestel een 5-inch scherm met full-hd resolutie en een Snapdragon S4 Pro-processor van 1,5GHz. De DLX zou verder 1,5GB aan werkgeheugen aan boord hebben en 16GB aan flashopslag.

12 megapixels

Ook opvallend is de camera van de flinke smartphone, die een fotoresolutie van 12 megapixels zou hebben. Voor op het toestel zou een 2-megapixelcamera prijken. Ook zou de HTC DLX beschikken over een niet-verwijderbare accu met een capaciteit van 2500 mAh.

Het toestel krijgt volgens @Football4PDA Android 4.1.2 als besturingssysteem. HTC heeft het vermeende toestel nog niet officieel aangekondigd. Of de DLX überhaupt op de markt zal komen, is dus nog niet duidelijk.

Tip de redactie