Google geeft tips voor goede tabletapps

AMSTERDAM - Google heeft een lijst gepubliceerd die ontwikkelaars moet helpen bij het ontwikkelen van tabletapplicaties.

De ontwikkeling van tabletapps voor Android blijft nog achter bij het aantal smartphone-apps. In het mobiele besturingssysteem worden applicaties automatisch geschaald aan de hand van het schermformaat.

Hierdoor zijn smartphone-apps ook te gebruiken op tablets, maar er zijn dan geen specifieke elementen en functionaliteiten voor tablets. Met de checklist die Google nu gepubliceerd heeft, hoopt het bedrijf meer tabletapps te realiseren.

"Om je te helpen profijt te hebben van de groeiende tabletmarkt hebben we een Tablet App Quality Checklist in elkaar gezet die het gemakkelijk moet maken om jouw app te laten voldoen aan de verwachtingen van tabletgebruikers", aldus Google in een blog voor ontwikkelaars.

Tips

Op de lijst staan diverse tips zoals: Optimaliseer het ontwerp voor grotere schermen, maak gebruik van de extra schermruimte van tablets, gebruik icoontjes en andere onderdelen die ontworpen zijn voor tabletschermen en pas het formaat van widgets voor op het thuisscherm aan aan het formaat.

Lees meer over:
Tip de redactie