AMSTERDAM – Hififabrikant Edifier heeft twee nieuwe speakerdocks aangekondigd voor iPhones, iPads en iPods touch. De nieuwe iPhone 5 wordt echter nog niet ondersteund.

Het bedrijf heeft afgelopen weekend zijn Esiena en Bric uitgebracht in de VS, twee speakerdocks met bluetooth en een directe dockaansluiting voor iOS-apparaten. Het gaat hierbij nog om de oude dockaansluiting, de nieuwe Lightning port-aansluiting van de iPhone 5 is nog niet van de partij.

De nieuwe iPhone en andere smartphones en muziekspelers kunnen wel worden aangesloten op de minijack-aansluiting van beide docks, of draadloos verbonden worden via bluetooth.

Batterijen

De Esiena is het grootste dock van de twee en is bedoeld om een vast plekje in de woning te krijgen. Het apparaat kan ook digitale fm-radio ontvangen, heeft een wekkerfunctie en beschikt over een ubs-aansluiting en een sd-kaartopening.

Dit apparaat levert met zijn forsere drivers een steviger geluid dan de portable Bric. De Bric heeft echter niet per se een stopcontact nodig om te werken: met zes AA-batterijen houdt het apparaat het ook een tijdje uit.

Prijzen

Beide speakerdocks zijn in de VS inmiddels verkrijgbaar. De Esiena kost er 300 dollar, terwijl de Bric, inclusief bijhorend draagtasje, er verkrijgbaar is voor 100 dollar. Nederlandse lanceerdatum en adviesprijzen zijn nog niet bekend.