AMSTERDAM - De Padfone 2 komt naar alle waarschijnlijkheid ook uit in Nederland. De eerste Padfone sloeg ons land nog over.

NU.nl ontving vrijdag een uitnodiging voor de aankondiging van de Padfone 2 in Milaan. Dat Nederlandse journalisten worden uitgenodigd, wijst erop dat het apparaat ook hier verkocht zal worden.

Een woordvoerder van Asus wilde dat niet bevestigen of ontkennen. Het is ook nog niet duidelijk wanneer de Padfone 2 in de verkoop zal gaan.

Het toestel is een bijzondere combinatie tussen een smartphone en tablet. De telefoon kan in de behuizing van de tablet gestopt worden dat vervolgens als een soort docking station voor de smartphone dient.

De eerste Padfone werd begin 2012 uitgebracht in Italië en Taiwan, maar kwam ondanks een eerdere aankondiging niet in Nederland uit.

Geruchten

Volgens onbevestigde geruchten zal de Padfone 2 beschikken over een quad core processor van Qualcomm met een kloksnelheid van 1,5 GHz. Als besturingssysteem zou het apparaat Android 4.0 meekrijgen en dus niet het nieuwere Android 4.1.

16 oktober presenteert Asus de Padfone 2 officieel en zullen alle details bekendgemaakt worden.