AMSTERDAM – Logitech wil naar verluidt een nieuwe webcam voor Apple-computers op de markt brengen. De camera zou werken via wifi en op een eigen accu.

De Wireless Webcam for Mac, zoals de webcam vermoedelijk zal heten, is nog niet officieel aangekondigd door Logitech. Wel verscheen het kleinood deze week in een Amerikaanse webshop.

Eerder dook het apparaatje al op in testdocumenten van de FCC, de Amerikaanse instantie die draadloze apparatuur aan de tand voelt alvorens deze op de markt toe te laten.

Wifi-zender

Naar verluidt is de webcam speciaal ontwikkeld voor Apple-computers. Het apparaatje heeft een eigen wifi-zender aan boord voor communicatie met Macs en mogelijk voor een directe verbinding met het internet. Een ingebouwde accu moet de webcam geschikt maken voor onderweg, zonder op de accu’s van MacBooks te teren.

Verdere specificaties, zoals videoresolutie en microfoonkwaliteit, zijn nog niet bekend. Ook een lanceerdatum is nog niet voorhanden. Volgens de Amerikaanse webshop B&H Photo zal de draadloze webcam zo’n 180 dollar gaan kosten.