AMSTERDAM - Hardwarefabrikant Razer heeft donderdag laten weten dat het zijn 'Project Fiona'-tablet daadwerkelijk op de markt zal brengen. De tablet krijgt stevige hardware aan boord waarmee men volwaardige pc-games moet kunnen spelen.

Razer introduceerde Project Fiona in januari dit jaar op elektronicabeurs CES. Het ging toen slechts om een concept, waarbij Razer aangaf het apparaat in productie te zullen nemen als er genoeg interesse voor zou zijn.

Deze week peilde de fabrikant de animo onder gamers middels een Facebook-bericht. Nadat binnen een dag 11 duizend 'likes' in de wacht waren gesleept, is nu de kogel door de kerk: Razer zal de tablet daadwerkelijk in productie nemen.

Controllers

De Project Fiona PC Gaming Tablet is een gametablet die Razer speciaal ontwikkeld heeft voor pc-gamers. Het apparaat valt op door zijn twee controllers aan weerszijden. Behalve met deze controllers kunnen games ook bestuurd worden via het touchscreen en de bewegingsgevoelige functionaliteit.

De krachtige hardware van het apparaat maakt de tablet relatief zwaarlijvig. Zo beschikt het toestel over een Intel Core i7-processor. Hierdoor zou het apparaat volwaardige pc-games vloeiend kunnen draaien, verwacht Razer.

2013

Bij de introductie in januari sprak de fabrikant nog van een vermoedelijke lancering eind 2012, maar mogelijk wordt deze datum verschoven naar 2013. Een exacte prijs is nog niet bekend, al sprak Razer begin dit jaar van een verwachtte verkoopprijs van een kleine duizend dollar.