AMSTERDAM - Het Amerikaanse Modbook heeft een tablet geïntroduceerd die bijna volledig is opgetrokken uit MacBook Pro-onderdelen. Het apparaat draait op OS X Mountain Lion en heeft een touchscreen dat met een pen kan worden bediend.

Het toestel is ModBook Pro gedoopt en kan worden gezien als een complete 13,3-inch MacBook Pro in tablet-formaat. Geïnteresseerden kunnen op de website van ModBook hun systeem configureren, waarbij er keuze is uit een Intel Core i5- en i7-processor.

De tablet is verder uit te rusten met maximaal 16GB aan werkgeheugen, tot 480GB aan ssd-opslag en eventueel zelfs met een dual- of single-bootsysteem met Windows 7. Standaard wordt het apparaat geleverd met een Core i5-processor van 2,5GHz, 4GB werkgeheugen en 64GB aan opslag.

Wacom-scherm

Een van de opvallendste ingrepen is de vervanging van het MacBook-scherm door een pentablet van Wacom. Dit aanrakingsgevoelige scherm meet 13,3 inch en heeft een resolutie van 1280 bij 800 pixels. Bovendien kan men het bedienen met een stylus.

De ModBook Pro is inmiddels vooruit te bestellen voor inwoners van de VS, waarbij de instapprijs 3500 dollar bedraagt. In november worden de eerste tablets naar klanten verstuurd. Wanneer Nederlanders op ModBooks site terechtkunnen voor een bestelling, is nog niet bekend.