AMSTERDAM - De Surface-tablet van Microsoft is opgedoken op de Nederlandse website van het bedrijf. Toch is het onduidelijk of de tablet überhaupt naar Nederland komt.

Dat laat een woordvoerder van Microsoft desgevraagd aan NU.nl weten.

De eigen tablet waarbij Microsoft naast de software ook de hardware levert is officieel alleen aangekondigd voor de Verenigde Staten, maar is inmiddels dus ook op diverse Europese sites verschenen.

Ook op de Nederlandse pagina is in het menu 'Producten' het kopje Surface te zien. De link verwijst bezoekers door naar de Amerikaanse pagina.

"Deze week is wereldwijd een nieuwe site uitgerold met hetzelfde menu. Daarom zijn er producten bijgekomen", aldus de woordvoerder van Microsoft in een reactie. "Het verschijnen van Surface in het menu is geen signaal."

De tablet draait op Windows 8, de nieuwe versie van het besturingssysteem zal 26 oktober in de winkels liggen. Met Surface gaat Microsoft voor het eerst concurreren met de hardwarepartners. Volgens het bedrijf moet de tablet gezien worden als minimale standaard voor bedrijven als HP, Acer en Dell. Prijzen zijn ook in de VS nog niet bekendgemaakt.