AMSTERDAM - HTC ziet een aantal voordelen in Windows Phone ten opzichte van Android en zal daarom meer inzetten op het platform dan voorheen.

Dat laat Mark Moons, directeur Benelux bij HTC, weten in een gesprek met NU.nl.

"Windows Phone is gewoon super sterk. Je hebt straks met Windows Phone 8, Windows 8 en de Xbox een gelijke ervaring op tv, tablet, pc en smartphone. Het gebruiksgemak is hoog. Wellicht is het wat minder speels dan Android, maar het is goed geïntegreerd."

Moons ziet dan ook voordelen voor specifiek zakelijke gebruikers.

Android

De directeur stelt overigens dat Android ook nog voordelen over Windows Phone heeft. Zo noemt hij het feit dat het oneindig aangepast kan worden door een fabrikant als HTC zelf. "Het is iets meer gericht op entertainment en trekt denk ik een iets jonger publiek", aldus Moons.

Dat HTC meer focust op Windows Phone werd eerder al duidelijk. Er worden dan bijvoorbeeld meer toptoestellen met het platform ontwikkeld. Nu brengen fabrikanten als Samsung, HTC en LG hun beste toestellen uit met Android.

"Als we minder afhankelijk zijn, zorgt dat voor een lager bedrijfsrisico", legt Moons uit. "Daarom zetten we het groter aan dan bij vorige versies van Windows Phone."

Uiterlijk

WP-toestellen zullen er ook daadwerkelijk anders uit gaan zien dan Androidtoestellen. "Het verschil laten we zien in ronde en vierkante vormen waarbij Androidtoestellen meer ronde vormen zullen hebben."

Windows Phone 8 komt in november op de markt. HTC kondigde eerder al de Windows Phone 8X en 8S aan. Deze toestellen komen in november en december op de markt.

De nieuwe aandacht voor Windows Phone betekent overigens niet dat HTC geen toptoestellen meer zal uitbrengen met Android. Deze week kondigde het bedrijf nog de One X+ aan.