AMSTERDAM - De voorverkoop van de Wii U is in Nederland zo groot dat in ieder geval winkelketen Game Mania door zijn voorraad heen is. 

Bij andere winkels, waaronder Bart Smit en Bol.com, is opvolger van de Nintendo Wii nog wel te bestellen.

Hoeveel exemplaren in Nederland op de markt worden gebracht, wil Nintendo niet prijsgeven. De Wii U ligt officieel op 30 november in de winkels.

Alleen het basispakket van de Wii U is in beperkte mate nog verkrijgbaar bij Game Mania. De pakketten met meer opslaggeheugen en een meegeleverd spel, het premiumpakket en het zombiepremiumpakket zijn volledig uitverkocht. Deze pakketten kunnen nog wel besteld worden bij andere winkels.

Verenigde Staten

In de Verenigde Staten merkten enkele winkelketens eind vorige maand dat er een enorme vraag naar de nieuwe spelcomputer is. Onder meer Gamespot, Best Buy, Target en Toys R Us zijn nagenoeg door hun voorraad heen.

Spelcomputerfabrikanten leveren doorgaans een beperkt aantal spelcomputers aan winkels. Bij de lancering van de Nintendo Wii in november 2006 ontstond een grote vraag naar spelcomputers. Dit zorgde toen voor woekerprijzen op onder meer Marktplaats en eBay.