AMSTERDAM - Apple zal de iPad Mini, een goedkopere en kleinere versie van de bekende tablet, op 17 oktober onthullen. 2 november moet het apparaat in de winkels liggen. De massaproductie is op gang gekomen.

Geruchten over de iPad Mini gaan al maanden rond, maar de afgelopen dagen hebben zowel CNN als the Wall Street Journal berichten geplaatst over een aanstaande lancering.

CNN schrijft op basis van een 'grote investeerder bij Apple' dat de iPad Mini 17 oktober aangekondigd wordt.

De uitnodiging voor het persevenement zou 10 oktober verstuurd worden naar de pers. Na het evenementen moet de iPad Mini op 2 november in de winkels liggen. Waarschijnlijk komt Nederland een week later aan de beurt, als de data kloppen.

Productie

The Wall Street Journal, die vaker over juiste informatie rond Apple beschikt, stelt dat de massaproductie van start is gegaan. LG Display en AU Optronics zouden de schermen sinds september in productie hebben. De resolutie zou iets lager uitkomen dan in de huidige iPad.

Er gaan al maanden geruchten over een kleinere iPad van Apple met een 7,85 inch scherm. De tablet zou stukken goedkoper zijn dan de 'grote' iPad. De prijs komt naar verwachting uit rond de 300 euro.

Foto's

Even werd gedacht dat Apple de iPhone 5 en iPad Mini tegelijk zou aankondigen in september. Dat is niet gebeurd.

Apple heeft het gerucht over een onthulling op 17 oktober uiteraard niet bevestigd. Wel werd in eerdere geruchten oktober ook als lanceringsmaand genoemd. Bovendien lekte er in september foto's van de vermeende tablet.