AMSTERDAM - HTC komt zo’n zeven maanden na het uitkomen van de One X al met een nieuw vlaggenschip. De One X+ moet de concurrentie aangaan met de iPhone 5, Samsung Galaxy S III en Nokia Lumia 920.

Dat de One X+ nog voor de feestdagen, later in oktober, in de winkels ligt is geen toeval. Volgens HTC komt er nu al een vernieuwing omdat het kan.

De One X+ ziet er hetzelfde uit als zijn voorganger wat betreft de grootte van het scherm, vormen en afmetingen. Wel is de polycarbonaatbehuizing voorzien van een andere coating die er iets doffer uitziet en voor meer grip moet zorgen.

De telefoon is er alleen in het zwart en heeft rode accenten.

Software

In de software en onder de motorkap is meer veranderd. De One X+ beschikt over Sense 4+, gebaseerd op Android Jelly Bean. Sense 4 in de One X is nog gebaseerd op de vorige versie van het besturingssysteem: Ice Cream Sandwich.

Er kunnen in Sense 4+ mappen worden aangemaakt voor foto’s en de beelden zijn ook op een kaart te bekijken. Ook is de user interface van de camera veranderd.

Chip en accu

Nvidia levert ook nu de chip, het gaat om een quadcore Tegra 3+ met een kloksnelheid van 1,7 Ghz. Door een nieuwe grafische chip moet de telefoon grafisch 25 procent sneller zijn. Ook zit er een grote accu van 2100 mAh in. De One X heeft een 1800 mAh batterij.

"Er is niet zoiets als een vaste cyclus", aldus Mark Moons, directeur Benelux bij HTC, tegenover NU.nl. "Veel bedrijven gaan sneller en wij ook. Als het beschikbaar is, moet je het uitbrengen. Dat doen we nu."

Prijs

Er komt in Nederland alleen een 64 GB-versie van de One X+ uit die 675 euro moet gaan kosten.

Daarmee is het toestel even duur als de goedkoopste iPhone 5 met 16 GB, maar duurder dan de Galaxy S III. Nederlandse prijzen voor de Lumia 920 die in november zal verschijnen zijn nog niet bekend, maar in Duitsland gaat het apparaat 649 euro kosten.

HTC zal tijdelijk een gratis headset van Beats Audio bij de One X+ leveren. De 'in-ear' Urbeats kosten in de winkel 89 euro.

De One X kreeg destijds veel positieve reviews in de wereldwijde techmedia. Toch viel de verkoop uiteindelijk tegen en dat drukte op de financiële resultaten van HTC.

Lees onze review van de HTC One X

HTC One X+