AMSTERDAM – Het Italiaanse Hi-Fun heeft een touchscreen-vriendelijke handschoen uitgebracht die over een ingebouwde bluetooth-headset beschikt. Men kan bellen door tegen de pink te praten en de duim aan het oor te houden.

De Hi-Call, zoals de handschoen heet, is vervaardigd van een materiaal dat het mogelijk maakt om capacitieve touchscreens te bedienen. Zo kunnen eigenaars hun tablet of smartphone ’s winters bedienen, zonder eerst de handschoenen uit te hoeven trekken.

Hi-Fun is niet de eerste fabrikant die zijn handschoen geschikt heeft gemaakt voor smartphonegebruik, maar het is wel voor het eerst dat deze functie wordt gecombineerd met een ingebouwde bluetooth-headset.

Hand tegen de wang

In de pink van de linkerhandschoen is een microfoon te vinden, terwijl de duim is uitgerust met een speaker. Hierdoor kan er gebeld worden door de linkerhand tegen de wang te houden.

De Hi-Call is in de loop van oktober verkrijgbaar in varianten voor mannen en vrouwen. In beide gevallen is er keuze uit een zwarte en een grijze uitvoering. De prijs bedraagt 50 euro.