AMSTERDAM – Een nog onaangekondigde tablet van Archos is in een aantal Europese webshops opgedoken. Het gaat om een forse tablet met 13-inch scherm en een prijskaartje van zo’n 300 euro.

De zogeheten Arnova Family Pad van Archos was nog niet door de Franse fabrikant aangekondigd, maar is al wel online verschenen bij enkele Europese webshops.

Zo is de tablet te vinden op de website van het Belgische Lasystems, waar het toestel 275 euro kost. De bewuste tablet is overigens nog niet uit voorraad leverbaar. Bij enkele Duitse webshops kost het apparaat 299 euro.

Fors scherm

De nieuwe tablet draait op Android 4.0 en heeft een fors scherm van 13,3 inch. Gezien de riante schermdiagonaal is de resolutie – 1280 bij 800 pixels – aan de bescheiden kant. Ook de processor, een singlecore Allwinner A10 van 1GHz, geeft aan dat het om een budgettablet gaat.

De Family Pad komt met 8GB aan opslagcapaciteit, een micro-SD-kaartopening, twee 2-megapixelcamera’s aan de voor- en achterkant, een usb-aansluiting en een accu met een capaciteit van 10.500 mAh. Wanneer de tablet in Nederland verkrijgbaar zal zijn, is nog niet bekend.