AMSTERDAM - Apple heeft na de aanhoudende kritiek op haar kaartfunctie in iOS 6, een speciale sectie toegevoegd aan de App Store met kaarten-apps van concurrenten.

In de sectie 'kaarten voor je iPhone' worden op dit moment onder andere Waze en Navigon aangeboden. Vrijdag bood Tim Cook, de CEO van Apple, in een open brief zijn excuses aan voor de slecht werkende ingebouwde kaartfunctie, die ook op de iPhone 5 standaard aanwezig is. Kort daarna verscheen de nieuwe rubriek in de App Store.

Ondertussen lijken de kaarten van Microsofts zoekmachine Bing steeds populairder te worden. Volgens The Next Web is het aantal zoekopdrachten naar 'Bing iPhone' en 'Bing iOS' in de afgelopen weken ruim verdubbeld.

De kaarten van Bing zijn met een applicatie vertegenwoordigd op het besturingssysteem van Apple, in tegenstelling tot concurrent Google. De app van Google Maps zal waarschijnlijk pas aan het eind van het jaar beschikbaar zijn.

Zoekfunctie

De kaartfunctie van iOS 6 is vooral bekritiseerd om zijn slechte zoekfunctie. Zo levert de zoekopdracht 'Station Amsterdam Centraal' geen resultaten op.

Volgens Apple hebben al 100 miljoen gebruikers iOS 6 geïnstalleerd. Die gebruikers hebben allemaal geen toegang meer tot de oude kaartfunctie van Google.