AMSTERDAM - Flitsverklikker Flitsmeister heeft een grote update gekregen. De app heeft onder meer een nieuw statusvenster en handige nieuwe waarschuwingsfuncties. Helaas moeten bezitters van Androidtelefoons nog op de update wachten.

Flitsmeister is al enkele jaren een grote speler op de markt van mobiele flitsverklikkers.

Tussen vergelijkbare apps als Flitsers van TomTom, FlitsDog en Flitsers.mobi wist de app al een aardig onderscheidend element te creëren door onder andere de automatische in- en uitschakeling.

Met de nieuwste versie van de app worden daar nog enkele handige functies aan toegevoegd. De meest opvallende zullen in deze review worden besproken.

Kaart

De eerste nieuwe functie van de app is de mogelijkheid om flitsers en files op een meedraaiende kaart weer te geven. Hiermee oogt de app tijdens het rijden meer als een standaard navigatiesysteem dan als een flitsverklikker.

Tijdens het rijden worden in beeld het wegnummer en de huidige hectometerpaal weergegeven. Een andere nieuwe toevoeging is de weergave van de huidige snelheid. Dit is handig aangezien de GPS snelheid over het algemeen betrouwbaarder is dan de gemiddelde kilometerteller in een auto.

Klein gemis

Tijdens het gebruik van de nieuwe versie van Flitsmeister komt direct de vraag naar boven waarom de app niet de mogelijkheid biedt om de gebruiker ook te navigeren. Met name door de meedraaiende kaart biedt de app namelijk wel de illusie dat er ook kan worden genavigeerd met de app.

Wie naast een flitsverklikker ook wil navigeren zal dus twee apps naast elkaar moeten gebruiken.

Meldingen

Een andere nieuwe toevoeging is de manier waarop meldingen worden weergegeven tijdens het rijden. Zo wordt er bij een trajectcontrole nu aangegeven hoe lang deze nog duurt.

Ook krijgt de gebruiker een melding wanneer hij of zij een file in rijdt. Bij deze melding wordt direct getoond hoe lang de file nog duurt en wat de oorzaak is. Beide functies zijn bijzonder handig en werken bovendien goed.

Dit geeft heel erg het gevoel dat de app meedenkt tijdens het rijden en precies de informatie toont die de gebruiker op dat moment nodig heeft.

Kortom

De vernieuwde versie van Flitsmeister maakt de app voor bestaande gebruikers nog veelzijdiger. Mensen die nog niet bekend waren met de app zullen in Flitsmeister een totale oplossing vinden die op veel punten ver vooruit loopt op vergelijkbare apps.

+ Meedraaiende kaart
+ Weergave van snelheid
+ Verbeterde meldingen geven het idee dat de app meedenkt
- Het ontbreken van navigatie voelt als een gemis

Categorie: Navigatie
Platform: iOS & Android
Prijs: Gratis

Link: iPhone

Link: Android