TORONTO - Blackberrymaker Research In Motion (RIM) heeft in het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar 2012/2013 opnieuw minder smartphones verkocht.

Waar het bedrijf in het kwartaal tot juni nog 7,8 miljoen smartphones verscheepte, waren dat er in het afgelopen kwartaal 7,4 miljoen, blijkt uit de donderdag bekendgemaakte resultaten (pdf). Van de Blackberry Playbook tablets werden slechts 130 duizend stuks verscheept.

Het bedrijf leidde dus opnieuw verlies. Wel wist RIM meer geld opzij te zetten voor investeringen in nieuwe producten die het bedrijf er weer bovenop moeten krijgen.

RIM, dat het in de afgelopen jaren heeft afgelegd tegen met name Apple, presenteerde donderdag een nettoverlies van 235 miljoen dollar ofwel 0,45 dollar per aandeel. Een jaar eerder werd nog een winst geboekt van 329 miljoen dollar ofwel 0,63 dollar per aandeel. In het eerste kwartaal van 2012/2013 leed het bedrijf ook al een verlies.

RIM heeft 2,3 miljard dollar beschikbaar voor een nieuwe lijn smartphones die draaien op het eigen besturingssysteem BlackBerry 10.