AMSTERDAM - In diverse Europese landen heeft Nokia de prijs en lanceerdatum van het Lumia 920 bekendgemaakt. Het toestel gaat ruim 600 euro kosten.

Dat blijkt uit persberichten van Nokia in Duitsland, Italië en Rusland.

Het nieuwe vlaggenschip van Nokia werd begin september aangekondigd. De Lumia 920 draait op Windows Phone 8, kan draadloos worden opgeladen, heeft 32 GB aan opslag, 1 GB RAM-geheugen en een 1,5 GHz dualcore processor.

Het scherm heeft een afmeting van 4,5 inch, vergelijkbaar met de 4,7 inch van de Galaxy S III en HTC One X. De Lumia 920 zal ook beschikken over een camera met Pureviewtechnologie voor betere foto’s in donkere situaties. Ook moet de camera beter bestand zijn tegen bewegingen.

Prijzen

Het toestel gaat in Italië 599 euro, in Rusland 623 euro en in Duitsland 649 euro kosten. Naar verluidt ligt de prijs in Zweden op 673 euro. In alle landen is de Galaxy S III van Samsung, één van de best verkochte toestellen van dit moment, goedkoper, meldt Reuters.

In Italië en Duitsland is de 920 vanaf november verkrijgbaar. In het Russische persbericht wordt alleen gesproken van 'het vierde kwartaal'. Een Nederlandse lanceerdatum of prijs is nog niet bekend. "De nationale afdelingen bepalen dat moment zelf", aldus Nokia Nederland tegenover NU.nl.