AMSTERDAM - Roccat, een Duitse fabrikant van gamehardware, heeft donderdag drie nieuwe gamemuizen geïntroduceerd. Twee ervan zijn gebaseerd op de Roccat Kone[+], de derde is een compleet nieuw model met compact formaat.

De nieuwe Kone XTD en Kone Pure zijn de nieuwste telgen binnen Roccats high-end Kone-serie. De XTD heeft dezelfde vormgeving als de Kone[+] en volgt deze muis dan ook op als het nieuwe vlaggenschipmodel. De Pure haakt eveneens in op het ontwerp van de Kone[+], maar is 9 procent compacter gemaakt, aldus Roccat.

Beide muizen zijn voorzien van een nieuwe 8200 dpi-sensor en een 32-bits muisprocessor van 72MHz. De instelbare ledverlichting van de Kone[+] is onveranderd gebleven bij de Kone XTD. Vanwege zijn kleinere formaat zijn de kleurrijke lichtstrips bij de Kone Pure geofferd voor een oplichtend logo, waarvan de kleur eveneens is aan te passen.

Lua

De Roccat Lua is ten slotte een compleet nieuw model binnen Roccats muizenaanbod. Het betreft een compacte muis die volgens de Duitse fabrikant geschikt is voor 'elk type hand'. Deze budgetmuis bevat drie actieknoppen en toetsen om de muisresolutie in het heetst van de strijd bij te stellen.

De drie gamemuizen komen volgens Roccat tegen het einde van oktober of begin november in de winkels te liggen. De Kone XTD krijgt een adviesprijs mee van 90 euro, de Kone Pure gaat 70 euro kosten en de adviesprijs van de Lua bedraagt 30 euro.