AMSTERDAM - De Play Store van Google heeft inmiddels 25 miljard downloads bereikt. De zoekgigant viert dat met kortingen op apps, films, boeken en muziek.

Dat laat het bedrijf weten in een blog.

Via Google Play kunnen gebruikers van Androidtelefoons en tablets apps, boeken, films en muziek downloaden. In Nederland zijn alleen apps beschikbaar.

Wereldwijd zijn tot nu toe ruim 25 miljard items gedownload. In december 2011 stond de teller nog op 10 miljard downloads. In juni werd de grens van 15 miljard bereikt.

Beweeg de cursor over de lijn om de aantallen te zien. De gegevens zijn afkomstig van Android. Bekijk hier een grote versie. - (c)NU.nl/Jerry Vermanen

Korting

Om de mijlpaal te vieren geeft Google vijf dagen lang kortingen op apps en andere content. Diverse populaire applicaties zullen 25 cent gaan kosten. Google heeft het onder meer over games van Electronic Arts en Rovio.

In maart 2012 voegde het bedrijf de applicatiewinkel Android Market, muziekdienst Google Music, digitale boekenwinkel Google eBookstore en de filmdienst van het bedrijf samen in Google Play.

Er zijn inmiddels 675.000 apps beschikbaar.