AMSTERDAM - Documentary.net is een app waarmee gratis verschillende korte en lange documentaires kunnen worden bekeken. Het aanbod is groot en gevarieerd. Helaas ontbreken apps voor onder andere Android en tablets.

Documentary Network is een dienst die gebruikers de mogelijkheid geeft om gratis honderden verschillende documentaires te bekijken.

De makers claimen enkel documentaires van hoge kwaliteit te plaatsen. Dit is duidelijk te merken en geeft de dienst een professioneel gevoel mee. De dienst weet zich hiermee te onderscheiden van videodiensten als Youtube waar ook veel amateurmateriaal op staat.

De documentaires op Documentary Network zijn onderverdeeld in veel verschillende categorieën die allen goed gevuld zijn. Hiermee is de dienst geschikt voor een grote groep mensen. Van iemand die alleen nieuwsgierig is tot professionele doeleinden.

App

Documentary.net maakt de inhoud van Documentary Network ook op een prettige manier beschikbaar op de iPhone. Op het beginscherm van de app zijn de meest recent geplaatste documentaires te vinden.

Wie op zoek is naar een specifieke categorie of specifiek onderwerp kan hier met de bijbehorende menu’s naar navigeren. Opvallend is dat documentaires niet alleen binnen standaard categorieën zijn onderverdeeld, maar er ook op de lengte van video’s kan worden gesorteerd.

Deze toevoeging is erg handig voor personen die bijvoorbeeld net even tien minuten de tijd hebben om iets te bekijken.

Gebreken

Een functie die ontbreekt is de mogelijkheid om documentaires in de app te downloaden, zodat deze later kunnen worden bekeken op locaties waar geen Wifi beschikbaar is. Dit maakt de app minder geschikt voor bijvoorbeeld gebruik in het openbaar vervoer.

Een ander nadeel aan de app is dat er geen ondertiteling bij apps zit. Aangezien alle documentaires in het Engels worden geplaatst, maakt het de app minder geschikt voor bijvoorbeeld onderwijs.

Platformen

Documentary.net is als app beschikbaar voor de iPhone. Gebruikers van tablets en telefoons met bijvoorbeeld Android of Windows Phone kunnen de video’s alleen bekijken door de website van Documentary Network te bezoeken.

+ Gratis documentaires bekijken
+ Materiaal van hoge kwaliteit
- Video’s zijn niet vooruit te downloaden
- Geen ondertiteling
- Enkel beschikbaar voor de iPhone

Categorie: Amusement
Platform: iPhone Prijs: Gratis
Link: iPhone
Website: Documentary Network