AMSTERDAM - MSI heeft woensdag de GX60 geïntroduceerd, een nieuwe gamelaptop met ondersteuning voor Eyefinity. Hierdoor kunnen tot drie schermen worden aangesloten, die in games als één groot scherm samenwerken.

MSI heeft de nieuwe laptop uitgerust met een AMD-processor, waar gamelaptops van het bedrijf doorgaans beschikken over een rekenchip van Intel. De gebruikte apu is een quadcore-chip met een kloksnelheid van 2,3GHz. Ook de videokaart, een Radeon HD 7970M, komt van AMD.

De GX60 beschikt over een hdmi-, mini-displayport- en vga-aansluiting. Deze monitoraansluitingen kunnen dankzij de Eyefinity-functie tegelijk worden gebruikt om maximaal drie extra beeldschermen aan te sturen. Die schermen kunnen naast elkaar worden gezet om samen één groot breedbeeldscherm te vormen.

Twee ssd’s

Het eigen scherm van de laptop bedraagt 15,6 inch en heeft een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Het betreft een ontspiegeld scherm. Ook beschikt de GX60 over een toetsenbord van SteelSeries en is de laptop optioneel verkrijgbaar met twee ssd’s en een harddisk van 750GB.

MSI laat weten dat de laptop vanaf 6 oktober verkrijgbaar zal zijn in Nederland. De adviesprijzen beginnen bij 1199 euro.