AMSTERDAM - Terwijl LG’s antwoord op de Galaxy Note, de Vu, in Nederland nog op de markt moet komen, zou zijn opvolger al klaarstaan. Gelekte specificaties laten zien dat de Vu II iets krachtiger zal worden dan zijn voorganger.

Uit gelekt presentatiemateriaal van LG is op te maken dat de LG Vu II geen enorme sprong vooruit zal worden voor de uit de kluiten gewassen smartphone.

Het schermformaat blijft op 5 inch steken, met een resolutie van 1024 bij 768 pixels. Ook aan de 8-megapixelcamera achter op het toestel wordt niet verder gesleuteld.

Wel krijgt de Vu II een iets krachtigere processor dan zijn voorganger. Draaide de eerste Vu nog op een dualcore Qualcomm Snapdragon S3-processor, de Vu II zal beschikken over de nieuwere S4-processor van dezelfde fabrikant. Ook de gebruikte Snapdragon S4 draait echter op twee cores en heeft dezelfde kloksnelheid als de S3 uit de Vu: 1,5GHz per rekenkern.

Een van de verdere wijzigingen zou een verdubbeling van het werkgeheugen zijn, van 1GB bij de Vu naar 2GB bij de Vu II. Ook wordt de forse telefoon voorzien van bluetooth 4.0, blijkt uit het gelekte specificatieblad, en zou de accu wat krachtiger zijn. Wanneer de nog onaangekondigde smartphone op de markt komt, is nog niet bekend.