AMSTERDAM - Google heeft nog geen applicatie ontwikkeld om Google Maps weer op iPhones en iPads te krijgen.

Dat laat Eric Schmidt, voorzitter van de raad van bestuur bij Google, weten aan verslaggevers.

Er is volgens Schmidt nog geen app ingediend in de App Store. "We hebben nog niets gedaan. We praten wel met Apple. We praten elke dag met ze", aldus de topman.

Apple lanceerde vorige week iOS 6, de nieuwe versie van het besturingssysteem van iPhones en iPads. In de software is Google Maps niet meer standaard geïnstalleerd. In plaats daarvan is iOS nu automatisch uitgerust met een eigen kaartapplicatie van Apple en voor Google Maps is nog geen app beschikbaar.

De kaartapp van Apple heeft de afgelopen week al veel kritiek gekregen. Zo beschikt de software niet over een Street View-functie en zitten er fouten in de app. De service herkent bijvoorbeeld de zoekopdracht 'Centraal Station Amsterdam' niet.

Verbetering

Ook lijken sommige adressen van bijvoorbeeld bedrijven achterhaald en zit informatie over het openbaar vervoer niet in de app verwerkt. Apple heeft inmiddels erkend dat de dienst verbeterd kan worden.

"We wisten bij de lancering dat het een belangrijk initiatief is en we zijn nog in een beginstadium. We verbeteren het constant en omdat Maps via de cloud werkt, wordt het beter naarmate meer mensen het gebruiken."