AMSTERDAM – LG heeft met de Tone+ een nieuwe stereoheadset geïntroduceerd die voor een betere gesprekskwaliteit moet zorgen, wanneer er gebeld wordt via een 4g-verbinding.

Het betreft een draadloze headset die niet per se een 4g-verbinding nodig heeft om te werken: de oordopjes werken ook als een ‘normale’ bluetooth-headset. Maar wordt er gebeld via de nieuwe standaard voor mobiel internet, dan belooft LG een fors betere geluidskwaliteit.

Door het gebruik van een speciale codec zouden gebruikers van de Tone+ een conversatie kunnen voeren, waarbij de geluidskwaliteit gelijk is aan cd-kwaliteit, aldus LG.

VoLTE

Voor deze betere ‘hd’-geluidskwaliteit is het wel nodig dat beide bellers telefoneren via een 4g-verbinding. Hiervoor moet de provider een zogeheten VoLTE-dienst (‘voice over LTE) aanbieden. Vooralsnog is deze dienst niet beschikbaar bij Nederlandse providers.

De nieuwe headset, die de LG Tone opvolgt, kent bovendien een langere adem dan zijn voorganger. De gesprekstijd is opgekrikt naar 15 uur, terwijl de standby-tijd nu 500 uur bedraagt. De headset komt in een witte en een zwarte versie op de markt. De prijs is nog niet bekend.