TAIYUAN - Foxconn heeft maandag een eigen fabriek in de Chinese stad Taiyuan gesloten nadat er rellen waren uitgebroken tussen 2000 medewerkers.

Dat liet de fabrikant van computeronderdelen weten.

Het bedrijf zei in een verklaring dat een persoonlijk geschil tussen een aantal medewerkers escaleerde. Zeker 40 personen raakten gewond bij de rellen.

De politie heeft arrestaties verricht. Het persbureau Xinhua News meldde dat de politie 5000 agenten naar de fabriek stuurde om de rust te herstellen.

Foxconn, dat deel uitmaakt van de Hon Hai Group uit Taiwan, is een belangrijke leverancier van producten van Apple en andere grote elektronica-bedrijven waaronder Hewlett-Packard, Dell en Microsoft.

Het bedrijf kwam vaak in opspraak vanwege de slechte arbeidsomstandigheden in de fabrieken en de lage lonen. In totaal werken meer dan een miljoen mensen bij Foxconn in China. De fabriek in Taiyuan heeft 79.000 werknemers.

Persoonlijk conflict

De rellen ontstonden nadat er een persoonlijk conflict was uitgebroken tussen werknemers in een slaapzaal. Volgens Foxconn had de onrust niets te maken met de werkzaamheden in de fabriek. De vestiging blijft dicht gedurende het onderzoek naar de oorzaak van de onrust.

In juni waren 100 arbeiders in opstand gekomen in een vestiging in Chengdu, in Zuidwest-China. De onruststokers klaagden toen over slechte werkomstandigheden en slechte behandeling van de werknemers. Het bedrijf zegt sindsdien veel te hebben gedaan om de situatie op de werkvloer te verbeteren en de lonen te verhogen.