AMSTERDAM - De grote concurrenten van Apple proberen een slaatje te slaan uit de storm van kritiek op de kaarten-app van Apple, door hun eigen producten op grappige wijze hiermee te vergelijken.

Zo twitterde Motorola, dat eigendom is van Google, dat hun Droid Razr M met Google Maps de weg weet te vinden naar een straat in Manhattan, terwijl de iPhone 5 gebruikers verwijst naar het verderop gelegen Brooklyn. Daarbij introduceerde het bedrijf de humoreuze hashtag '#iLost'.

Ook Samsung besteedt op de officiele Google Plus-pagina aandacht aan de kaarten-app door te vragen of 'jij ook je vrienden de weg zal wijzen met Google Maps op je Galaxy-telefoon'.

Nokia

En Nokia plaatste op haar officiele blog zelfs een vergelijkende infographic, waaruit blijkt dat de Lumia 920, die later dit jaar uitkomt met eigen kaarten van Nokia, meer functies heeft dan de kaarten-app van Apple. Zo kan in meer landen worden genavigeerd en zijn er meer routes beschikbaar voor het openbaar vervoer in verschillende regio's.

Apple heeft erkend dat de eigen kaartensoftware, die in iOS 6 standaard wordt meegeleverd in plaats van Google Maps, nog fouten bevat. Het bedrijf heeft beloofd verbeteringen door te voeren.

Lees hier onze hands-on met de iPhone 5.