AMSTERDAM - Apple heeft erkend dat er fouten zitten in de nieuwe kaarten-app die standaard met het nieuwe besturingssysteem iOS 6 wordt meegeleverd. Het bedrijf belooft de app te verbeteren.

De afgelopen dagen werd de 'Apple maps'-app hevig bekritiseerd op internet. Bloggers ontdekten verschillende fouten, variërend van een niet-bestaand Iers vliegveld dat ineens op de kaart verscheen, tot een verkeerde spelling van Kiev, de hoofdstad van Oekraïne.

Een woordvoerder van Apple zegt tegen de New York Times: "We wisten bij de lancering van deze nieuwe kaartenservice dat het een belangrijk initiatief is, en we zijn nog in een beginstadium."

"We verbeteren het constant en omdat Maps via de 'cloud' werkt, wordt het beter naarmate meer mensen het gebruiken."

Routeplanner

Het bedrijf belooft dat de routeplanner voor het openbaar vervoer, die in de nieuwe app niet meer beschikbaar is, zal terugkomen. Apple wil aparte route-apps, zoals 9292 in Nederland, integreren in de iOS Maps-software.

Het is opvallend dat Apple een klachtenregen ten deel valt. In het verleden waren critici en gebruikers veelal lovend bij de introductie van nieuwe functies voor de iPhone en iPad.

Lees hier onze hands-on met de iPhone 5 en iOS 6.