AMSTERDAM – Dell heeft woensdag drie nieuwe computerproducten met Windows 8 aangekondigd. Het gaat om een zakelijke tablet, een zakelijke ultrabook en een zakelijke all-in-one.

De nieuwe Latitude 10-tablet is een zakelijke tablet die wordt aangedreven door een Intel Atom-processor van 1,8GHz. Het apparaat wordt uitgerust met 2GB werkgeheugen, een ssd van 128GB en beschikt over een 10,1-inch scherm met een resolutie van 1366 bij 768 pixels.

De Windows 8-tablet kan optioneel worden voorzien van een vingerafdrukscanner en is standaard uitgerust met een speciale chip die zich bezighoudt met het versleutelen van gevoelige data. Opvallend is ook de verwisselbare accu van de tablet.

Ultrabook

Ook introduceerde Dell woensdag de Latitude 6430u, een nieuwe ultrabook voor de zakelijke markt. De laptop beschikt over een 14-inch scherm met een resolutie van 1366 bij 768 pixels, terwijl de overige specificaties veelal afhankelijk zijn van de gekozen configuratie.

Zo kan de ultrabook worden uitgerust met een Core i7-processor van Intel, een ssd van 256GB en tot 8GB aan werkgeheugen. De Windows 8-ultrabook heeft een behuizing die voor het grootste deel uit aluminium bestaat, 20,9 millimeter dik is en volgens Dell 1,74 kilo weegt.

All-in-one

Ten slotte heeft Dell een nieuwe versie van zijn zakelijke OptiPlex 9010 all-in-one aangekondigd. Het betreft een all-in-one met een full-hd touchscreen van 23 inch. Het scherm kan in hoogte worden versteld en is voorzien van een draaibare webcam.

De drie Windows 8-producten zullen tegelijk met het nieuwe besturingssysteem verschijnen. Dell heeft nog geen prijzen uit de doeken gedaan.