AMSTERDAM - HP komt 'snel' met een tablet voor de zakelijke markt. Dat maakt het bedrijf bekend tijdens de aankondiging van nieuwe laptops en ultrabooks.

Woensdagnacht (Nederlandse tijd) onthulde HP tal van nieuwe producten waaronder een nieuwe Envy-ultrabook en twee nieuwe Sleekbooks.

De Envy m4 is de nieuwste ultrabook van het bedrijf die eind oktober in de winkels ligt en op Windows 8 draait. Het model is voor een ultrabook redelijk laag geprijsd op 899 dollar. Europese prijzen zijn nog niet genoemd.

De ultrabook heeft een behuizing van geborsteld aluminium, een 14 inch-scherm met een resolutie van 1366 x 768 pixels en gebruikt een Ivy Bridge-processor. Er zit standaard geen SSD-geheugen in de Envy m4 verwerkt.

Sleekbooks

De twee nieuwe sleekbooks zijn wat dikker en zwaarder dan de Envy4 en vallen dan ook buiten het ultrabooksegment. De Pavilion Sleekbook 14 en 15 beschikken respectievelijk over een 14 en 15,6 inch scherm.

De Sleekbook 14 werkt met een AMD-chip terwijl de grote broer een Intel-processor heeft. Beide modellen hebben 1 TB aan opslagcapaciteit. Ook hier ontbreekt standaard het SSD-geheugen. Wel draaien de laptops op Windows 8. De prijzen liggen op 499 en 559 dollar.

Zakelijke tablet

Opmerkelijk is dat HP onderaan het persbericht een verwijzing maakt naar een zakelijke tablet. Specificaties worden niet gedeeld, maar het bedrijf gaf de afgelopen tijd vaker hints naar tablets. HP lijkt daar fors op in te zetten.

In mei zei CEO Meg Whitman nog: "Het hervatten van de productie van tablets is een strategische zet gericht op het profiteren van de buitengewone groei van de tabletverkoop." In het nieuwe persbericht wordt alleen gezegd: "Een tablet voor de zakelijke markt zal snel aangekondigd worden."