AMSTERDAM – Hasselblad, een fabrikant die bekendstaat om zijn camerasystemen met enorme hoeveelheden megapixels, heeft op fotobeurs Photokina de Lunar geïntroduceerd. Dit wordt een systeemcamera die gebaseerd is op de NEX-7 van Sony.

De nieuwe spiegelloze camera met verwisselbare lens leent enkele elementen uit de NEX-7 systeemcamera van Sony, waarmee Hasselblad een samenwerking is aangegaan. Zo heeft de Lunar een vergelijkbare vorm als Sony’s toestel en is de nieuwe camera compatibel met Sony’s NEX-lenzen.

Ook heeft Hasselblad voor dezelfde APS-C-sensor gekozen: de Lunar heeft een Bionz-processor aan boord en een 24,3-megapixelsensor, die samen goed zijn voor een burstsnelheid van tien prenten per seconde, full-hd video-opnames en een iso-bereik van iso 100 tot en met 16.000.

Luxe materialen

Hasselblad toonde bij de introductie van het nieuwe consumententoestel ook al enkele werkende prototypes. De camera wordt uitgerust met luxe materialen: zo zal er voor de greep keuze zijn uit koolstofvezel en hout, elk beschikbaar in luxe tinten. Boven op het toestel prijken forse draaiknoppen, terwijl er achterop een kantelbaar scherm is te vinden.

De camera komt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2013 op de markt. De prijs van de Lunar zal zo’n 5000 euro bedragen.