AMSTERDAM - Twitter heeft de iPhone-, iPad- en Androidapp vernieuwd. Zo is onder meer de profielpagina aangepast en zijn alle foto’s van één gebruiker in een soort fotoserie te zien.

Dat laat het bedrijf dinsdag weten in een blog over de iPad-app en een apart bericht over de iPhone- en Androidapp.

In de iPhone- en Androidapp is de profielpagina van een gebruiker veranderd. De pagina heeft een soort hoofdpositie gekregen waarop de profielfoto en informatie te zien is in twee aparte slides.

Bovendien is het mogelijk om alle foto’s van een gebruiker in één overzicht te zien in een soort fotoserie. De fotopagina bestond al langer op de webversie van Twitter, maar is dus nu ook doorgevoerd in de apps.

iPad

De iPad-app is vanaf de grond opnieuw opgebouwd. Twitter stelt dat dit gedaan is om de app sneller en eenvoudiger te maken. Het moet onder meer eenvoudiger zijn om de populairste video’s, berichten en foto’s in het eigen netwerk te zien.

Bovendien zijn media als foto’s en video’s in de tijdlijn te bekijken zonder dat er een aparte tab voor geopend hoeft te worden. Een tweede klik toont de content op het volledige scherm. Ook de profielpagina in de iPad-app is aangepast.

Download de iOS-app

Download de Androidapp