AMSTERDAM - Motorola lanceert in oktober de Razr I in Europa. De smartphone heeft een chip van Intel met een snelheid van 2 Ghz.

Dat maakt Motorola dinsdag bekend.

De Razr I is een vernieuwde versie van de Razr M, die alleen beschikbaar is in de Verenigde Staten. De telefoon heeft een 4,3 inch Super Amoled Advanced-scherm. De resolutie komt uit op 960x450 pixels.

Het beeld beslaat volgens Motorola bijna de hele voorkant waardoor er bijna geen randen meer zijn. De telefoon is daarom slechts 60,9 millimeter breed. Dat is veel smaller dan de Galaxy S III (70,6) en de HTC One X (69,9). De iPhone 5 is met 58,6 millimeter wel iets minder breed.

Intel

Verder zal de Motorola Razr I 8,6 millimeter dik zijn en beschikken over een 8 megapixel camera en een accu van 2000 mAh. Het meest opvallende is echter de processor van Intel. De snelheid van deze chip komt uit op 2 Ghz.

Motorola is met de Razr I de eerste grote fabrikanten met een Intel-smartphone. Het zijn de eerste stappen van Intel op de telefoonmarkt. De chipmaker zegt zich te focussen op langere batterijduur, verhoogde prestaties op het gebied van computergebruik, geavanceerde foto-en video-mogelijkheden en betere draadloze verbindingen.

Intel en Motorola maakten in januari bekend te gaan samenwerken.

Nederland

De telefoon zal in oktober in onder meer het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk in de winkels liggen. Of en wanneer het toestel naar Nederland komt, is onduidelijk. Motorola was niet direct bereikbaar voor commentaar.