AMSTERDAM - LG heeft een nieuw vlaggenschip gelanceerd. De Optimus G heeft een quad core-processor, een 4,7 inch scherm, een 13 megapixel camera en ondersteunt 4G.

Dat maakt het bedrijf dinsdag bekend.

De Optimus G gaat volgende week in thuisland Korea al in de verkoop en zal in oktober wereldwijd in de winkels liggen. LG kan op dit moment qua marktaandeel nog niet met Samsung, Apple en HTC meekomen op de smartphonemarkt.

Het toestel zal draaien op Android 4.0 en niet de nieuwste versie 4.1. Wanneer er een update verwacht kan worden, is onduidelijk.

De telefoon beschikt verder over een quad core Snapdragon S4 Pro-processor van Qualcomm met een snelheid van 1,5 Ghz. Het gaat om een verbeterde versie van de chip in bepaalde varianten van de HTC One X en Galaxy S III.

Specificaties

Verder ondersteunt de telefoon 4G, hoewel niet bekend is om welke netwerken het precies gaat. De camera beschikt over 13 megapixels en de accu heeft een vermogen van 2100 mAh dat resulteert in een accuduur van 15 uur.

De telefoon is 8,45 millimeter dik en weegt 145 gram. Het True HD IPS Plus-scherm heeft een afmeting van 4,7 inch en een resolutie van 1280x768 pixels. Er zit 2 GB RAM-geheugen in de Optimus G.

Functies

Daarnaast noemt LG in het persbericht een aantal bijzondere functies van de smartphone. Zo is het mogelijk twee schermen tegelijkertijd te raadplegen door deze naast elkaar weer te geven. Zo is het mogelijk een bericht te tikken en tegelijkertijd een video te bekijken.

Ook zijn de mogelijkheden om bij video’s in te zoomen, uitgebreid. Via QuickMemo is het mogelijk met een vinger aantekeningen te maken. Of dit in de praktijk nauwkeurig werkt, is nog niet bekend. Wel laat LG weten dat QuickMemo ook in andere apps gebruikt kan worden. Daardoor is het mogelijk aantekeningen en markeringen aan te brengen bij documenten.

Tot slot laat LG weten dat de telefoon zo ingesteld kan worden dat bepaalde applicaties automatisch geopend worden als bijvoorbeeld de wekker uitgezet wordt. Het is dan mogelijk direct e-mail te openen en het weerbericht te bekijken.

De verkoopprijs is niet bekendgemaakt.