AMSTERDAM - Rechter Lucy Koh weigert het Amerikaanse verkoopverbod op de Galaxy Tab 10.1 voorlopig op te schorten na een uitspraak van een jury.

Dat schrijft All Things Digital.

Een jury bestaande uit negen Amerikaanse burgers bepaalde vorige maand dat Samsung diverse patenten van Apple schendt en een schadevergoeding van ruim 1 miljard dollar moet betalen.

Koh verbood de Galaxy Tab al eerder op basis van het uiterlijk. De Samsungtablet zou te veel lijken op de iPad. De jury was het daar niet mee eens en stelde dat het verbod niet meer nodig was. Toch wil de rechter het verbod voorlopig nog niet opheffen omdat er nog een hoger beroep loopt.

Hoger beroep

Die zaak moet eerst afgewacht worden, aldus Koh. De rechter liet wel doorschemeren dat het verzoek van Samsung om van het verbod af te zien, gegrond is. Waarschijnlijk zal de Galaxy Tab 10.1 na het hoger beroep dus gewoon weer verkocht mogen worden.

Zowel Samsung als Apple zijn tegen het eerdere vonnis in beroep gegaan. Samsung is het niet eens met de uitspraak en Apple wil een hogere schadevergoeding.

Lees alles over de patentoorlog tussen Apple en Samsung

Lees een uitleg van de Amerikaanse zaak