AMSTERDAM - Microsoft ziet Windows Phone 8 en de mobiele markt als 'een grote uitdaging'

Dat laat Steve Ballmer, CEO van Microsoft, weten in een interview met the Seattle Times.

De nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem zal in de herfst verkrijgbaar zijn en moet brengen wat met Windows Phone 7 nog niet gelukt is: een groter marktaandeel.

"Het is een grote uitdaging. We zijn een erg kleine speler, maar we hebben een andere invalshoek wat betreft de gebruikservaring. Dat gecombineerd met het harde werk van onze hardwarepartners en de integratie met Windows 8 zou onze positie moeten opkrikken."

Surface

De topman van Microsoft sprak ook nog over de eigen Surface-tablets met Windows 8 die eind oktober in de winkels liggen. "We hebben nog geen prijzen bekendgemaakt, maar ik denk dat we een erg competitief product hebben als het gaat om features", aldus Ballmer.

Toch durfde de CEO wel iets te zeggen over prijzen. "Ik denk dat de meeste mensen zouden zeggen dat de iPad geen super duur product is. Goedkopere modellen presteren vaak minder. Ze zien er minder goed uit en voelen goedkoper aan", aldus Ballmer.

300 tot 800 dollar

Hij denkt niet dat mensen de goedkopere 7 inch-modellen als de Kindle Fire echt als iPadvervanger zien. "Als je naar de meerderheid van de pc-markt kijkt, ziet het ideale prijspunt ongeveer tussen de 300 en 700 of 800 dollar."

De verwachting is dus dat de Surface-tablets ook die prijs zullen krijgen. De tablets zijn door Microsoft zelf gemaakt, inclusief de hardware, en gelden als een soort voorbeeld voor de hardwarepartners.