AMSTERDAM – Panasonic heeft vrijdag een video gepubliceerd op zijn Youtube-kanaal, waarin een nieuwe systeemcamera van het bedrijf wordt voorgesteld. Deze Lumix GH3 beschikt over een 16-megapixelsensor.

De nog niet officieel aangekondigde camera wordt in het Youtube-filmpje voor het eerst voorgesteld aan het publiek. De video laat veel specificaties nog in het midden, maar laat wel doorschemeren dat het een systeemcamera met verwisselbare lenzen betreft die Panasonics Lumix GH2 zal opvolgen.

Het toestel beschikt volgens het filmpje over een beeldsensor met 16 megapixels. Hiermee zijn ook hd-video’s te maken met een beeldsnelheid van 60 beelden per seconde en een bitrate van 72 megabits per seconde, maar of het hierbij gaat om opnames in 720p- of 1080p-kwaliteit, is nog niet duidelijk.

Verder laat Panasonics Youtube-filmpje zien dat de camera zal beschikken over een uitklapbaar lcd-scherm en dat de camerabody spatwater- en stofbestendig is. Een lanceerdatum is nog niet bekend. Ook heeft Panasonic nog geen adviesprijs genoemd.