AMSTERDAM – Bose heeft donderdag twee nieuwe speakersystemen uitgebracht. De SoundLink Air beschikt over Airplay-ondersteuning en is bedoeld voor iOS-apparaten, terwijl de SoundLink Bluetooth Mobile Speaker II geschikt is voor onder meer Android-toestellen.

De SoundLink Air weegt 2,1 kilo en heeft een portable formaat. Via een optionele accu (los verkrijgbaar voor 100 euro) kan de luidspreker ook buiten bereik van een stopcontact worden gebruikt.

Het apparaat ondersteunt Apple’s Airplay-standaard en kan dus draadloos muziek afspelen van iPods, iPhones, iPads en computers met iTunes. Daarnaast kunnen muziekspelers van andere fabrikanten worden aangesloten via een minijack-ingang en een micro-usb-aansluiting.

Bluetooth

De SoundLink Bluetooth Mobile Speaker II moet het zonder Airplay-ondersteuning stellen. Dit apparaat kan draadloze muziekstreams ontvangen via bluetooth, maar heeft ook een 3,5mm-aansluiting voor mobieltjes en mediaspelers zonder bluetooth. Dit luidsprekersysteem beschikt wel standaard over een accu, waarmee Bose een werktijd van acht uur belooft.

Beide speakersystemen zijn inmiddels verkrijgbaar. De SoundLink Air heeft een adviesprijs van 350 euro, terwijl de SoundLink Bluetooth Mobile Speaker II een vanaf-prijs van 300 euro heeft.