AMSTERDAM - De iPhone 5 is vanaf vrijdag 21 september te bestellen in Nederland. De smartphone gaat dan officieel in de voorverkoop.

Dat heeft een woordvoerder van T-Mobile desgevraagd tegenover NU.nl bevestigd. KPN en Vodafone laten weten dat zij de voorverkoop nog niet kunnen bevestigen. 

De iPhone 5 wordt op 28 september pas echt in Nederland verkocht, maar consumenten kunnen een week eerder al een bestelling plaatsen om zeker te weten dat ze het nieuwe toestel op de 28e zullen ontvangen.

Details over prijzen en abonnementen wilde de woordvoerder van T-Mobile nog niet bekendmaken. "Dat volgt op een later moment."

Uitverkocht

In Australië, Canada, Duitsland, Frankrijk, Singapore en het Verenigde Koninkrijk en de Verenigde Staten ging de iPhone 5 vrijdag de 14e al in de voorverkoop. Na ruim een uur was de voorraad echter al uitverkocht.

De bestelde modellen worden nu niet meer al de 21e maar pas de 28e van september geleverd. Dan is de nieuwste iPhone ook te koop in Hong Kong en Japan, maar daar kunnen geen voorbestellingen gedaan worden.

VS

In de VS kan het toestel nog wel via de providers besteld worden. Daar is de verwachte levertijd nog wel één week.

Opvallend is dat de voorraden bij Apple wel op zijn, ondanks het feit dat de voorverkoop voor Amerikanen aan de westkust om middernacht van start ging. Aan de oostkust was het toen zelfs 03.00 uur.

Lees over onze eerste ervaring met de iPhone 5