AMSTERDAM - De update naar Android 4.1 (Jelly Bean) voor de Galaxy S III komt in oktober uit.

Dat heeft Samsung laten weten aan Cnet.

Een precieze datum wordt niet genoemd, bovendien wordt niet duidelijk of er nog verschil is tussen bijvoorbeeld de Verenigde Staten en Europa. Daarnaast zal de uitrol van de update nog verschillen bij de diverse providers.

Android Jelly Bean is de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem van Google. Het moet soepeler werken dan Ice Cream Sandwich waarop de Galaxy S III nu draait.

Veranderingen

Ook zijn de notificaties onder handen genomen, moet het plaatsen van widgets gemakkelijker zijn en ziet de camera-app er anders uit. Bovendien zit er in Jelly Bean spraakbesturing onder de naam Google Now. Deze software moet gezien worden als een soort digitale assistent.

Onder meer de Nexus 7-tablet van Asus draait al op Android 4.1. De Galaxy Nexus van Samsung heeft ook al een update gehad, maar bij deze apparaten gaat het om een kale versie van het besturingssysteem.

Bij de Galaxy S III gooit Samsung nog een eigen schil over Android 4.1 heen. Daarom duurt het langer voor deze versie beschikbaar is. Ook verschilt de beschikbaarheid per fabrikant.

Verkoop

Samsung laat ook weten dat het bedrijf verwacht dat de Galaxy S III nog dit jaar 30 miljoen keer verkocht zal zijn, meldt Thenextweb.com. Een aantal dagen geleden was de grens van 20 miljoen al bereikt. De Galaxy S III is hiermee de meest succesvolle smartphone van Samsung.

Lees hier onze review: Galaxy S III op bijna elk vlak superieur