AMSTERDAM – Sony zou op het punt staan om een nieuwe compactcamera te introduceren die voorzien is van een zogeheten fullframe-beeldsensor. De camera zou niet beschikken over een verwisselbare lens.

De camera, die volgens het Canadese Photoprice.ca ‘Cyber-shot RX1’ zal gaan heten, wordt naar verluidt komende woensdag officieel geïntroduceerd. De Canadese camerawebsite zegt echter al enkele foto’s en specificaties van het toestel achterhaald te hebben.

Zo zou de RX1 de eerste compactcamera zijn die met een fullframe-sensor wordt uitgerust. De sensor zou goed zijn voor een fotoresolutie van 24 megapixels en gelijk zijn aan de sensor die Sony gebruikt in zijn nieuwe Alpha A99-spiegelreflexcamera.

Het toestel zou verder beschikken over een vast objectief, een 35-millimeter Carl Zeiss Sonnar-lens. De uit magnesium opgetrokken body bevat aan de achterkant een 3-inch lcd-scherm en een uitklappende flitser. Ook werd al een vermoedelijke prijs genoemd: de camera zal naar verwachting een straatprijs van 2799 dollar krijgen.