AMSTERDAM - Wikipad, fabrikant van de gelijknamige gametablet met Android, heeft de adviesprijs en lanceerdatum van zijn tablet voor gamers bekendgemaakt. De tablet wordt geleverd met een controller die men aan het toestel kan bevestigen.

De Wikipad komt op 31 oktober in de filialen van de Amerikaanse winkelketen GameStop te liggen. De adviesprijs zal 499 dollar bedragen. Over een lancering voor de Europese markt is echter nog niets bekend. Ook is nog niet duidelijk hoe de dollarprijs vertaald zal worden naar euro’s.

De Wikipad werd in januari dit jaar op gadgetbeurs CES onthuld als een Android-tablet die speciaal is toegespitst op gamegebruik. Zo wordt het apparaat geleverd met een opvallende controller die aan de tablet kan worden bevestigd. Deze controller plaatst diverse bedieningsknoppen en stuurpoken aan weerszijden van het scherm.

Het toestel beschikt over een ips-scherm van 10,1 inch met een resolutie van 1280 bij 800 pixels. Onder de motorkap bevindt zich een quadcore Tegra 3-chip van Nvidia, bijgestaan door 1GB aan werkgeheugen en 16GB aan flashgeheugen. De Wikipad zal draaien op Android 4.1 en biedt onder meer toegang tot cloud-gamingdienst Gaikai.